Kunststof kozijnen schoonmaken

Met het voorjaar in zicht beginnen veel mensen weer aan de grote schoonmaak. Een mooi moment om ook uw kunststof kozijnen eens onder handen te nemen. Kunststof kozijnen zijn onderhoudsarm, dus geen schilderwerk, maar het is wel verstandig om 1 à 2 keer per jaar de kunststof kozijnen schoon te maken.

Zelf kunststof kozijnen schoonmaken of laten doen?

Vaak zijn de kunststof kozijnen op de benedenverdieping eenvoudig te bereiken en is het schoonmaken gemakkelijk zelf uit te voeren. Ramen op de bovenverdieping zijn misschien lastiger uit te voeren en ook als u minder goed te been bent kan het schoonmaken van uw kunststof kozijnen een lastig klusje zijn.  De glazenwasser kan u dit karwei eenvoudig uit handen nemen, het wassen van de ramen in combinatie met het schoonmaken van de kozijnen is voor hem dagelijks werk en wordt vaak standaard meegenomen in de prijs.

Hoe kan ik mijn kunststof kozijnen schoonmaken?

Schoonmaken van kunststof kozijnen is heel eenvoudig. Het enige wat u nodig heeft is een handwarm sopje en een doekje, gewone allesreiniger volstaat als schoonmaakmiddel. Even poetsen en uw kozijnen zijn weer als nieuw! Vergeet de scharnieren en het hang- en sluitwerk niet en combineer het schoonmaken van de kunststof kozijnen met het wassen van de ramen en uw woning is weer helemaal klaar voor het voorjaar.

Wat niet te doen bij het schoonmaken van kunststof kozijnen?

Het schoonmaken van kunststof kozijnen is erg eenvoudig, er zijn echter ook een paar dingen die de kozijnen kunnen beschadigen. Maak geen gebruik van een schuursponsje, dit kan krassen geven. Ook schurende schoonmaakmiddelen zijn niet geschikt voor kunststof kozijnen, net als agressieve schoonmaakmiddelen of auto-onderhoudsproducten. Gebruik een gewoon warm sopje en een doekje en maak uw kunststof kozijnen weer als nieuw.

Nog geen kunststof kozijnen?

Heeft u nog geen kunststof kozijnen, maar wilt u ook graag van het onderhoud van uw houten kozijnen af? Niet meer schuren en  schilderen of bang zijn voor houtrot, maar gewoon met een doekje langs de ramen? Wij helpen u graag. Neem gerust contact met ons op, onze adviseur laat u graag alle mogelijkheden zien.