Kozijnen vervangen? Energie besparen!

Moet je nu echt je kozijnen aanpakken of ben je bezig om je huis beter te isoleren? Dit is het moment om je huis klaar te maken voor een gasvrije toekomst door te kiezen voor kozijnen met goed isolerend glas.

Dubbel voordeel

Nederland gaat van het aardgas af. Dat betekent dat woningen op een andere manier verwarmd moeten gaan worden. Hiervoor wordt vaak gebruik gemaakt van warmte van een lagere temperatuur of elektriciteit. Om met deze manieren van verwarmen je huis op een behaaglijke temperatuur te krijgen, moet de woning goed geïsoleerd zijn. Dit heeft als voordeel dat je huis niet alleen warm en comfortabel is, ook je energierekening gaat omlaag.

Tips bij het vervangen van kozijnen

  1. Kies voor isolerende kozijnen. Schüco kozijnen bieden optimale isolatie en zorgen ervoor dat je minder warmte verliest, dit kan wel de helft minder zijn dan bij je oude kozijnen.
  2. Kunststof kozijnen zijn vaak standaard voorzien van HR++ glas. Dat isoleert veel beter dan je oude kozijnen.
  3. Meerpuntssluiting zorgt voor minder kieren, doordat het raam op meer dan 1 plek dicht klikt. Hierdoor heb je minder kans op tocht.
  4. Ventilatie blijft belangrijk, kies voor een kozijn met een ventilatierooster. Hiermee zorg je ervoor dat er gezonde lucht in je huis komt en je voorkomt vochtproblemen.

Spaar ook je eigen energie

Kunststof kozijnen hebben niet alleen veel voordelen voor de energiebesparing in je woning, je bespaart zelf ook energie! In plaats van de jaarlijkse schilderbeurt kan je met een sopje rond je huis en je kozijnen zien er weer uit als nieuw.

Meer weten over de voordelen van kunststof kozijnen? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Onze adviseur weet niet alleen alles over kozijnen, hij kan je ook adviseren over de financieringsmogelijkheden, bijvoorbeeld met een energiebespaarlening.